Mezoterapi nedir? Mezoterapi kimlere ve nasıl uygulanır? Mezoterapi hangi durumlarda uygulanır?

0 424

Epidermis Lazer Epilasyon

Kozmetik dermatolojide sık uygulanan mezoterapi yeniden gündeme geldi. Çenenin altı ile burun üstündeki cilt ve gıdık düşmeye başladığında pek çok insanın yüzündeki bu sarkmaları tedavi etmek için kullanılan Mezoterapi uygulaması hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtlıyoruz. Mezoterapi kimlere ve nasıl uygulanır? Mezoterapi hangi durumlarda uygulanır? sorularının yanıtı yazımızda.

Mezoterapi, akupunktur benzeri cerrahi olmayan iğne ile yapılan bir tedavi tekniğidir. 18 yaşından büyük her sağlıklı bireye uygulanabilen Mezoterapi migren, adet sancıları, spor yaralanmaları gibi kronik-akut ağrılara, cilt-saç sorunlarına, damar hastalıklarına veya romatizmal hastalıklara uygulanıyor. İğnenin enjekte tekniğine, kullanım alanına göre birçok mezoterapi türü vardır. 1952’de Fransız Dr. Michel Pistor tarafından damar ve enfeksiyon hastalıklarını, spor yaralanmalarını tedavi etmek, dolaşımı artırmak, ağrıları gidermek amacıyla geliştirilmiştir. Mezoterapide uygulanan ilaç karışımları hialuron asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller, hormonlar, enzimler ve amino asitlerden hazırlanır. Bu maddelerin doğrudan cilde verilmesi kolajen ve elastin gibi yapıları uyararak ve o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve bağışıklık yanıtını düzenleyerek cildin yenilenmesine yardımcı olur. Ne kadar doğru oran ve seanslarda yapılırsa sonuçları o kadar başarılı olur.

PEKİ MEZOTERAPİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Mezoterapi birçok farklı durumda uygulanabilir. Mezoterapinin en sık uygulandığı durumlar şu şekilde sıralanabilir;

Cilt yaşlanması ve sarkması,
Leke tedavisi, güneş lekeleri,
Deri çatlakları,
Selülit,
Kilo kaybı,
Saç dökülmesi, saç tedavisi, kellik,
Gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları,
Alerjiler,
Spor yaralanmaları,
Vitiligo (derideki pigment yetersizliği), 
Akut ve kronik ağrılar,
Fibromiyalji (geceleri yeterince uyku almasına rağmen sabah kalktığında insana kendini hiç uyumamış gibi hissettiren yumuşak doku romatizması).

MEZOTERAPİ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu bir sorun teşkil etmez çünkü kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolur.

MEZOTERAPİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAZ?

Gebelerde,
Süt veren annelerde,
İnme (felç) geçmişi olanlarda,
İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı) olanlarda,
Kanser hastalarında,
Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda,
Kullanılacak ilaçlardan herhangi birisine karşı alerjik reaksiyon geçirme riski olanlarda,
Ürtiker hastalarında,

Birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan insanlarda mezoterapi uygulanmaz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.